Алан Вейк 2: Сага, переплетені світи, українською

Коментарів немає

2023 рік і я, через 13 років після виходу оригінальної гри, нарешті, можу сказати вам ці неймовірні слова: Alan Wake 2 виходить цієї осені!

Дебютувавши зненацька на Playstation Showcase, новий трейлер показує принципово новий горор для серії і двох ігрових персонажів, самого Алана Вейка та слідчої на ім’я Сага Андерсон. Вейк застряг у Темряві на довгих 13 років і пише історію у відчайдушній спробі вибратись. Тим часом, криміналіст ФБР Андерсон занурюється в своє розслідування ритуальних вбивств у Брайт Фолз, в Реальності. І тут їхні шляхи перетинаються.

Сам дебют також став видатним, адже розробники спромоглися не просто зробити тізер, чи кінематографічний трейлер, вони змогли показати реально працюючий геймплей з PS5 за місяці до релізу! І дуже міцно захоплює новою атмосферою і сюжетом.

Сага Андерсон, криміналіст ФБР, яка може розкрити найскладнішу справу за допомогою логіки, приїжджає до Брайт Фолз, щоб розслідувати серію ритуальних вбивств. Розслідування обертається кошмаром, коли Андерсон знаходить сторінки історії жахів, історії, що починає збуватися…​

Алан Вейк, зниклий письменник, замкнений у пастці кошмару за межами нашого світу, пише темну історію, щоб змінити реальність у відчайдушній спробі врятуватися. Переслідуваний всепоглинаючим жахом, Вейк щосили намагається зберегти свідомість і перемогти диявола у власній грі.​

Андерсон і Вейк, два герої у двох відчайдушних подорожах. Дві окремі реальності пов’язані між собою так, що жоден із них не може цього зрозуміти. Відгомони стають відображеннями. Відображеннями, які можуть дотягнутися один до одного.​

alanwake.com/uk

Важливо для українців зокрема і те, що для майбутньої гри передбачається офіційна українська локалізація на релізі (меню та субтитри), і вже локалізовано сайт. Відвідайте його!

Alan Wake 2 вийде 17 жовтня 2023 року на Xbox Series S|X, PS5 і ПК (Epic Games Store).


Так, тепер офіційну частину новини закінчено, але мені хочеться сказати іще пару слів!

Свого часу Alan Wake мала одну з найвизначніших для мене маркетингових кампаній. Ні, навіть НАЙвизначнішу!

  • Вона почалася з міні-міні серіалу Bright Falls, який дуже сильно заінтригував і затягнув мене. Я не міг перестати про нього говорити і взахльоб розказував про нього другу вночі, насолоджуючись самотнім ліхтарем в осінньому нічному тумані під своїм вікном. На диво, ви можете подивитися увесь серіал всього за півгодини.
    • І в трейлері відсилки на нього.
  • І потім вийшла сама гра, але тільки на Xbox 360, якої у мене не було, тимчасовий ексклюзив і вихід на ПК.
    • І я був абсолютно вражений цією грою, з її декількома шарами історії, трансмедійним підходом і підтримкою перечитування (перепроходження на найскладнішому рівні складності відкривало нові частини сюжету). 
  • Потім вийшла іграшка American Nightmare, із радикально іншою атмосферою, яка знайомила нас із Mr. Scratch, злим клоном Алана Вейка.
    • Який повертається у Alan Wake 2.
  • Потім анонсували нову, широкобюджетну гру під проводом Microsoft, і це, нарешті, був… Quantum Break, який дражнив нас поверненням Алана Вейка. Alan Wake 2 ‘Return’ Trailer (Quantum Break)
  • Але потім дебютував Control і тут багато фанатів знову розчарувалися, що Remedy ЗНОВУ не роблять Alan Wake 2.
    • Але в Control була пасхалка на одному з поверхів, із Уейком. І відчувалося значно більше, ніж пасхалка. 
    • І в основному сюжеті згадувався вірш Томаса Зейна, поета у всесвіті Алана Вейка і одного з дійових осіб. 
    • Потім розкрили назву другого доповнення до Control, AWE. Усі рванулися думати, що перші літери Alan Wake, але повернення досі здавалося малоймовірним. І ця абревіатура зустрічалася в грі, Altered World Event. Але я був щасливий, коли це справді виявився перетин і продовження двох світів.
    • Там вперше з’явився символ з двох трикутників, часто видимий в трейлері.
  • І ось виходить Alan Wake…ні, не 2, а Remastered. Утім, в ньому додалися нові деталі, які які поглиблюють зв’язок цього світу.
    • Наприклад, марка кави Watery у Alan Wake Remastered і Watery, штат Вашингтон, місто, сусіднє з Bright Falls, куди прибиральник Аті з Control пішов у відпустку.

…І, нарешті, залишається геть небагато до виходу такого довгоочікуваного продовження.

У 2023 році (окрім хіба що фільму Everything, Everywhere, All at Once) ідея мультивсесвіту затерта і виснажлива. Кросовери мультисвітів Marvel і DC трапляються знову і знову, але вже давно не дивують нас, як і кросовери як такі. Але саме цього разу, із Control/Alan Wake 2, варто бути уважними. Цей кросовер глибокий і неабияк збагачує та робить більш непередбачуваним кожний всесвіт, якого торкається. І це художнє переплетення світів оздоблює реальний факт: Alan Wake 2 буде кульмінацією усіх зусиль Remedy і всього, чому вони навчилися за 13 років, в кожній своїй грі, незмінно повертаючись думками до Алана.

Залишити коментар