Фанати для фанатів: ніч талантів на BlizzCon 2018

Коментарів немає

Окрім головної сцени для представників Blizzard, BlizzCon – це ще й для шанувальників ігор компанії чудова можливість похвалитися своїми вміннями. Показати свої таланти на цій конвенції та виграти її конкурси престижно не лише для фанатів Warcraft, Overwatch та інших бліззівських ігор, а й серед геймерського товариства в цілому. Як і всі попередні, цьогорічний BlizzCon вражав рівнем майстерності та фантазією тих, хто наважився взяти участь у змаганнях з косплею, фан-арту, коротких роликів і музичних виступах.

Обкладинка: Іларіан, Безсмертний Високих Небес від KohaluCosplay

gun gryphon
Меха D.Va від Gun Gryphon. Цей робот, хоч і з ЕВА-піни, важить близько 17 кілограмів!

Підготовка до конкурсів на BlizzCon завжди проходить з особливою ретельністю. Реєстрація на участь стартувала ще на початку червня і для більшості закінчилась у середині серпня, після чого судді відбирали 25 фіналістів на звання найкращого костюму, 4 претенденти на кращий виступ і по 4 призові роботи для конкурсів з фан-арту та короткометражних фільмів. Косплеєри ще й регулярно звітували про свій прогрес над костюмом та можливістю в ньому пересуватись і виступати. А для всіх, хто не потрапив до списку учасників, уперше була можливість зареєструватися на окремий показ поза конкурсами, де охочі могли продемонструвати свою роботу всім присутнім на конвенції.

nicolas
Здогадайтеся, хто це 🙂

Більше, більше косплею!

Розпочнемо з косплею. Цьогорічні номінанти мали шанс позмагатися в п’ятьох категоріях костюмів, а також за звання найкращого костюму BlizzCon 2018 та за вибір аудиторії. Категорії включали в себе:

  • найбільш мастерно створені костюми;
  • макіяж і спецефекти;
  • індивідуально та парно створені костюми;
  • костюми, створені групою;
  • великомасштабні костюми.

У категорії майстерності велику увагу приділяли якості виконання костюму та деталям, які могли бути помітні лише зблизька: складні текстури, вишукана вишивка й інші тонкі роботи з матеріалами.

diablomage
Рейчел Сендерсон (Rachael Sanderson) у костюмі Чарівниці з Diablo та ведучий Дерін Де Пол (Darin De Paul). Лише погляньте на всі ці вишиті орнаменти!

Переможницею категорії стала косплеєрка Narga у костюмі Джайни Праудмур. Вона відома багатьма своїми костюмами персонажів з WoW i цього року вперше побувала на BlizzCon.

narga
Narga та її Джайна у версії “Битви за Азерот”

Учасники категорії з макіяжу та спецефектів демонстрували свої навички з різними матеріалами, гримом і дружбу з електричними елементами. У гоблінського небесного голема йшла пара з “двигуна” та крутилися круглі пилки, у Творця оберталося колесо буття, а безсмертний янгол Іларіан невимушено розкривав крила.

Категорію виграв абсолютно заслужено автор Симметри-Творця, художник з гриму Келтон Чинг (Kelton Ching). Для свого костюму він дослідив індуїстські храми та міфологію, створив декілька кастів власного обличчя, а також надав життя кристалам, жезлові та своїй версії Сансари. Всі ці старання принесли йому не лише перемогу в номінації, а і трофей найкращого костюму BlizzCon 2018.

overall winner
Творець у своїй спокійній величі

Деякі учасники категорії індивідуально та парно створених костюмів вирішили розважитися та повеселити глядачів. Зокрема, усмішки викликав грізний ангел смерті Мальтаель у версії серії Cute but Deadly.

malthael
Милий, але смертоносний Мальтаель від Bearaena

А перемогу здобув косплей від The Egg Sisters, як створили зандаларську тролицю в расовому костюмі зандаларців. На створення такої детальної роботи сестри витратили 11 місяців!

zandalaritroll
Тільки погляньте на всі ці текстури та деталі обличчя у роботі The Egg Sisters

У груповій категорії змагалися між собою бум… мункін, Веріса та Азшара з WoW, а також Реєс з Overwatch, більш відомий як Жнець. На жаль, зловити кадр з ними всіма на сцені мені не вдалося, тому перейдемо до переможниці – королеви Азшари в подобі наги від команди Pink Spear Tribe. Костюм створений переважно з латексу, а обладунок – з добре відомої майстрам броні ЕВА-піни. До речі, ведучий Деріл також озвучив Н’Зота у ролику з серії “Війноносці”, який уклав з Азшарою угоду та перетворив її з калдорай на нагу.

azshara
“Чим тобі подобається Азшара?” “Тим… що вона королева?”

І на останок змагалися учасники з костюмами нестандартно великих розмірів. Були тут і Артас з крижаною гітарою, і меха D.Va, і варварка з величезними капкейками, що пахли полуницями. Переможцем став Артас у виконанні косплеєра Aoki. До речі, це – чоловік Narga, яка виграла в іншій категорії з костюмом Джайни.

nargaaoki
Narga й Aoki на BlizzCon 2018. Гітару Артаса пам’ятають усі фанати Warcraft III, але чомусь її дуже рідко можна побачити в косплеї

Приз глядацьких симпатій вручили на церемонії закриття конвенції. Він дістався косплеєерці Little Sparkz. Очевидно, її зворушливий костюм Малфуріона у версії HotS одразу завоював симпатію відвідувачів BlizzCon.

malf2
Дуже милий і кольоровий Малфуріон у виконанні Little Sparkz

Косплей поза змаганнями

Косплеєри, які не потрапили до фіналістів конкурсів, мали шанс продемонструвати свої роботи на дефіле костюмів. Для багатьох це була можливість уперше вийти на сцену та показати свої творіння публіці.

tracer
Ця Трейсер чудово передає і характер свого персонажа

Це також була чудова можливість для митців, чиї костюми не зовсім вписувалися в умови конкурсів.

pepe
Пепе – мабуть, улюблена іграшка гравців у WoW. Тепер нам точно потрібен Пепе-джентельмен!

Фан-арт, короткий метр і трохи музики

Результати конкурсів фан-арту та короткометражок були показані поміж косплейними категоріями. Глядачам продемонстрували по чотири найкращі роботи в кожному змаганні.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Серед коротких роликів були представлені три фільми та одна мультиплікація. Одна з них була присвячена Hearthstone та три Overwatch. На жаль, роликів у вільному доступі поки що немає, тому презентуємо вам лише кілька кадрів з кожного з них. Щойно ролики будуть доступні, ми їх опублікуємо тут.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

А ось для шоу талантів переможця судді вибирали одразу після виступів. Цьогорічні номери відзначалися великою різноманітністю – класичні переробки, бардівська трупа та реп. Переміг гурт “Have No Fear”, який представив реп-пісню “Warmode Activated”, присвячену боротьбі Альянсу й Орди у поточному експаці WoW. Це вже їхня друга участь у конкурсі талантів на BlizzCon, але перша перемога.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

На цьому завершується мій огляд ночі талантів на BlizzCon 2018. Сподіваюся, вам також сподобалися представлені костюми і зображення з інших конкурсів. Хай фанати ігор Blizzard тішать своїми творіннями всю ігрову спільноту і надалі.

Залишити коментар