Metro Exodus відзначилася “русофобією”

5 коментарів

На російському каналі “Россия 24” вийшов новинний сюжет, у якому створену українською компанією 4A Games відеогру Metro Exodus звинуватили у “клюкві” та “махровій русофобії”. Ведучий новин зазначив, що розробники захопилися “власними майданними реаліями”.

Причинами звинувачень послужили кілька моментів, присутніх у грі. Зокрема в Metro Exodus можна здобути досягнення “Декомунізація”, якщо відстрелити голову статуї Леніна. Також, за словами ведучого, розробники “знущаються” з москвичів, які за сюжетом гри сховалися від ядерних ударів у метро і не знають, що за межами Москви живуть люди. Що образливого було в цих словах, достеменно неясно.

Metro Exodus вийшла 15 лютого і на момент написання цієї новини здобула 84% підтримки на сайті Metacritic від критиків і 6,1 підтримки аудиторії. Низький показник від гравців у багатьох випадках був продиктований рішенням розробників продавати гру як ексклюзив через магазин Epic, ігноруючи Steam та інші подібні сервіси.

Розробники – українська компанія , частина працівників якої колись працювали над відомою грою S.T.A.L.K.E.R.

Постапокаліптичну Metro Exodus, яка продовжує сюжет Metro 2033 і Metro: Last Light, згадували у переліку найочікуваніших ігор 2019 року такі видання, як Kotaku, PC Gamer, Polygon, The Guardian та Washington Post. Ігровимір також писав, що чекає на продовження серії Metro.

5 comments on “Metro Exodus відзначилася “русофобією””

Залишити коментар