CD Projekt Red випускає нову гру у світі “Відьмака”

3 коментарів

Вже 23-го жовтня шанувальники всесвіту “Відьмака” зможуть знову поринути в нього у новій грі Thronebreaker (“Руйнівник престолу”), збудованій на основі карткової гри Gwent. Головною героїнею цього разу стане королева Рівії та Лірії – Мева. Саме вона свого часу нарекла відьмака Геральта титулом і зробила з нього Геральта Рівійського.

Якщо Gwent був картковою грою у рольовій грі, то нині ми отримаємо щось подібне на рольову гру всередині карткової гри.

Візуально перші доступні кадри ігроладу Thronebreaker найбільш схожі на старіші версії “Героїв меча і магії”. Гравець керуватиме фігуркою покловодця, у якого є війська і золото. Бої ж відбуватимуться у вигляді карткових двобоїв Gwent. окрім того, частина історії розповідається через діалогові вікна з мальованими героями, як це зазвичай відбувається у візуальних новелах.

У Thronebreaker буде явно багато моральних дилем

Поява нової головної героїні означає, що ми побачимо регіони світу “Відьмака”, які досі у іграх майже не згадувалися – зокрема засніжений Махакам. Зміна головних героїв продиктована зокрема і тим, що Мева є досвідченою воєначальницею, а CD Projekt потребували в якості героя саме когось, хто вестиме армії у бій. Однак, судячи із промо-зображень, Геральт Рівійський таки з’явиться як персонаж у цій грі. Сюжет гри відбуватиметься на тлі вторгення Нільфгаарду до Північних Королівств. Мева вестиме партизанську війну проти нільфгаардської групи армій “Схід”.

Історія королеви Меви відбуватиметься на тлі вторгення нільфгаардців

CD Projekt обіцяють, що кампанія триватиме 15 годин і матиме приблизно стільки діалогів, скільки мало доповнення “Кам’яні серця” до третього “Відьмака”.

Thronebreaker обіцяє потішити гравців детально промальованими картами раніше незвіданих регіонів Північних Королівств

CD Projekt випускає ПК-версію гри як ексклюзив на GOG – власному сервісі, аналогічному до Steam, але помітно менш популярному і більше розрахованому на старі ігри та роботи інді-студій.

Битви Gwent поповняться свіжими картами

Gwent як карткова стратегія була представлена у третій частині “Відьмака” і швидко набула великої популярності, що спонукало розробників створити на тій же платформі GOG окрему умовно безкоштовну версію гри із розширеними правилами.

3 comments on “CD Projekt Red випускає нову гру у світі “Відьмака””

Залишити коментар